Dorost urval na Dukle bod, vyrovnal deset sekund před koncem


I z druhého venkovního utkání v řadě brali strakoničtí mladší dorostenci bod. A opět po výsledku 26:26. V sobotu 2. března remizovali ve 13. kole II. ligy na hřišti béčka Dukly Praha. Tentokrát to byl bod šťastný, Jihočeši ho vydřeli gólem deset sekund před koncem. Závladla samozřejmě velká radost. „Poděkování patří celému týmu za bojovnost a nasazení i ve chvílích, kdy se nedaří,“ zdůraznil trenér Roman Nejdl.

V kompletní sestavě nastoupili Strakoničtí k odvetě proti soupeři, s nímž na podzim doma po snovém poločase (20:15) prohráli 31:34. Venku věřili v úspěch. „Domácí produkovali velmi pohyblivou, kombinační házenou s výborným tlakem na spojkách a postu pivota. Nám se v první půli nedařilo proměňovat zejména střelbu přes důraznou obranu domácích, kteří ve 21. minutě vedli 11:6. Naštěstí se rozehrál a hlavně rozstřílel Marek Nejdl (5 branek za poločas) a výsledek do druhého poločasu byl hratelný,“ popsal kouč.

Bohužel hned v jeho úvodu hosté chybovali víc než domácí a ti celkem snadno utekli na 17:13 (38. minuta), respektive 19:14 (42. minuta). „Naštěstí se chytil do té doby nepřesný Kalbáč, důležité góly přidal Hůda. Za deset minut bylo srovnáno na 22:22, a když přidal za bojovnou obranou pár zákroku Štěpán Zahrádka, vedli jsme šest minut před koncem 24:22,“ vylíčil Roman Nejdl.

Jenže utkání nedohrál zraněný Kalbáč, roztržený dres nepustil do hry Beneše a domácí minutu před koncem otočili na 26:24. Vzápětí snížil pumelicí Moroz a domácí si vzali v čase 59:24 time out. „Vytáhli jsme osobku na střední spojku, přišla střela domácích a… Tyč! Následný rychlý kontr proměnil deset sekund před koncem nekompromisně Filip Joza. Následoval poslední dukelský útok, vyloučen byl Lysenko, střela s faulem skončila v náruči Zahrádky. Ještě přišel volný hod po čase, ale skončil mimo,“ dodal strakonický trenér.

Dorostenci nyní v sobotu 9. března od 15 hodin hostí poslední Sokol Vršovice, který neuhrál dosud ani bod.

FAKTA

II. liga mladších dorostenců – 13. kolo: Dukla Praha B – Strakonice 26:26 (13:11). Branky: Macur 9 (2) – M. Nejdl 7 (1), Kalbáč 6, Hůda 4, Moroz 3, Lysenko, Joza 2, Kosák 1 (1), Němec 1. Rozhodčí: Pokorný, Ransdorf. Vyloučení: 4:4. ŽK: 2:3. ČK: 0:1 (Lysenko za 3 vyloučení). Góly ze sedmiček: 3:2.